follow

Read the Blog

CONNECT

NAVIGATE

jessica van duren

February 10, 2020

Hoe creëer ik meer vrijheid als ondernemer?

Business

Succes bereiken door hard te werken en veel uren te maken. Dit is wat veel ondernemers aangeven wanneer ik ze spreek. Als ik ze dan op een ander moment tegenkom en ik vraag hoe het met ze gaat krijg ik negen van de tien keer het antwoord: “Lekker druk, hard aan het werk.” De dagen zijn te kort waardoor ze er steeds maar een stapje harder gaan werken. Ik zal het niet ontkennen, ondernemen kan af en toe hard werken door de hoeveelheid werk die er nog op je ligt te wachten. Maar dit betekent niet dat je een keuze moet maken tussen je ambitie gecombineerd met een succesvol bedrijf of een fijn leven met voldoende tijd voor wat voor jou belangrijk is.

Harder werken

Harder werken is namelijk niet de oplossing. Dit betekent niet dat achterover leunen in je hangmat en hopen dat de wet van aantrekkingskracht zijn werk gaat doen de oplossing is. Ik zeg niet dat je niet moet werken. Maar als jij al een tijdje een ambitieuze ondernemer bent en je business naar een hoger niveau wilt brengen, merk je dat harder werken niet de oplossing is. Dan komt dit vanuit iets anders, namelijk jouw dagelijkse routine. Maar hoe creëer je nu een dagelijkse routine die ervoor zorgt dat je minder hoeft te werken en de vrijheid van het ondernemen weer ervaart?

Slimmer werken

Het gaat dus niet om harder of minder werken, maar om slimmer. Met een duidelijke focus, een heldere business strategie en een dagelijkse routine die voor jou werkt. Een routine die voor jou werkt. En misschien heb je al een routine, maar deze is misschien dit jaar alweer anders dan vorig jaar.

Duidelijke business strategie

Zorg als eerst voor een duidelijke en heldere business strategie. Zo weet je precies wat voor jou en je business de juiste stappen zijn om te groeien. Voor jou? Ja ook voor jou persoonlijk is het belangrijk om een strategie te hebben. Als je gaat kijken naar succesvolle ondernemers, blijkt vaak dat ze allemaal hun gezonde dagelijkse gewoontes hebben die ervoor zorgen dat ze goed voor zichzelf zorgen. Natuurlijk zijn ze ook wel eens een avond terug te vinden op de bank met een pizza, maar grotendeels houden ze zich aan de ‘healthy-lifestyle’. Door deze gewoontes vol te houden worden ze niet alleen gezonder en krijgen ze meer energie, maar hiermee creëren ze ook discipline.

Eigen routine

Het creëren en volhouden van bepaalde gewoontes zorgt ervoor dat jij jouw discipline traint. Dit gaat er niet alleen voor zorgen dat jij op persoonlijk vlak makkelijker dingen gedaan krijgt, maar ook zul je merken dat je in je business dingen makkelijker gedaan krijgt. Voordat je je eigen routine creëert is het belangrijk om te kijken wat voor jou werkt. Kijk wat voor jou prioriteiten zijn, wat voor jou het allerbelangrijkste is. Het gaat erom dat jij jezelf dagelijkse gewoontes aanleert die passen bij jou, jouw leven en jouw business. Maak dus niet de fout dat je een routine van een ander over gaat nemen, maar gebruik dit alleen ter inspiratie.

Voor mij is het bijvoorbeeld belangrijk om ‘s middags wanneer de kids thuis zijn, tijd met hen door te brengen. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat ik prioriteiten stel en werk met een planning. Zo zorg ik ervoor dat ik altijd in de ochtend train. Dit maakt mij niet alleen productiever, maar creëert ook een rust in mijn hoofd. Vind ik het altijd leuk om eerder mijn bed uit te gaan om te sporten? Nee. Maar werkt het voor mij? Ja! Het gaat er niet om dat al jouw dagelijkse gewoontes leuk zijn, maar dat jij ze belangrijk maakt.

Wil jij meer vrijheid?

Ben jij die ambitieuze ondernemer die met haar business wilt groeien? Zou je bereid zijn om hier zes dagen lang intensief met je business aan de slag te gaan? Werken aan je onderneming in plaats van in?

Dan nodigen wij jou persoonlijk uit om van 12 tot 17 mei met ons mee te gaan op business retreat naar het zonnige Kreta. Verblijven in een prachtige villa, waar we aan de slag gaan met jouw business.

  • Zes dagen omringd door like-minded vrouwen;
  • Persoonlijke, individuele coaching door Janne Schuijn en Jessica van Duren;
  • Masterclasses op het gebied van de ondernemers mindset, het neerzetten van een succesvolle strategie en het creëren van jouw droom onderneming;
  • Masterminds, momenten om te sparren met andere deelnemers over je ideeën, concepten, doelen of obstakels.

Deze business retreat is niet voor iedereen. Omdat ik weet hoe druk het leven van een ondernemer kan zijn, respecteer ik jouw kostbare tijd. Een business retreat is voor ondernemers die willen groeien, eerlijk willen (en durven) kijken naar de oorzaken die hen belemmeren, bereid zijn om te investeren in de groei van hun onderneming en doen wat er nodig is om deze groei door te voeren.

Ben jij deze ondernemer? Verzeker jezelf dan snel van een ticket voor ‘The Island Edition’, de business retreat op het prachtige en zonnige Kreta.

Zie ik jou daar?