follow

Read the Blog

CONNECT

NAVIGATE

jessica van duren

February 9, 2020

Wat is een business retreat?

Business

Waarschijnlijk kennen we allemaal de retreat, waarbij je tot rust komt, je focus terugvindt en gaat werken aan je mindset onder het genot van heerlijke yogasessies en healthy food. Maar wat is een business retreat? Een business retreat is eigenlijk hetzelfde, alleen zoals de naam al aangeeft, voor je business. Een aantal dagen reis je af naar een (in ons geval zonnige!) bestemming om met volle focus aan je onderneming te werken.

Waarom een business retreat?

Even weg uit je dagelijkse routine en even uitzoomen op je vertrouwde situatie. Het creëren van rust in je hoofd en focus binnen je business. Een business retreat is het moment dat je even wat tijd voor jezelf hebt, een moment waarop je even niets ‘moet’. alles op een rijtje kunt zetten. De beste ideeën ontstaan tenslotte meestal op vakantie.

Doordat je een aantal dagen intensief met je business aan de slag gaat wordt jouw droom, jouw doel en jouw ‘why’  weer duidelijk. Daarnaast is er vaak een professionele fotograaf aanwezig die ervoor zorgt dat jij tijdens en na de retreat voldoende content hebt om te posten op je website en social media kanalen. Tijdens deze dagen ben je omringd door like-minded vrouwen, wat kan leiden tot mooie nieuwe vriendschappen en/of connecties.

Bij terugkomst staat er een concreet plan hoe jij die doelen waar je al zo lang mee bezig bent gaat behalen, is duidelijk welke richting jij op wilt met je bedrijf, heb jij een flinke dosis inspiratie en positieve energie. En dit alles op een prachtige locatie, met een mooi zwembad en uitzicht over de zee.

Wat ga ik doen tijdens een business retreat?

Een business retreat bestaat uit drie vaste onderdelen: masterclasses, mastermind sessies en 1-op-1 coaching met een van de coaches. Deze onderdelen worden gecombineerd met de elementen van een ‘normale’ retreat: ontspannen yoga-sessies in de ochtend, lekker en gezond eten en voldoende tijd om tot rust te komen en even op te laden.

Deze dagen begin je met een ontspannende yoga-sessie gevolgd door een heerlijke ontbijtje. De rest van de dag ga je aan de slag met masterclasses die jou nieuwe kennis oplevert die je vervolgens weer kunt toepassen binnen je onderneming, masterminds waarin je je ideeën, doelen of obstakels kunt delen en 1-op-1 coaching met professionele coaches op het gebied van business en mindset. Bij The Business Retreat is Jessica van Duren altijd aanwezig als vaste coach en gaat er per editie nog een surprise coach mee. Verder is er voldoende vrije tijd, zodat jij tijd hebt om alles uit te werken of tot rust te komen.

Voor wie is een business retreat?

Een business retreat is voor jou, die vrouwelijke ondernemer die haar onderneming is begonnen vanuit haar passie. De vrouw met ontzettend veel ambitie om te groeien, zowel op persoonlijk als zakelijk vlak. De vrouw die wilt groeien, eerlijk wilt (en durft) te kijken naar de oorzaken die haar in het dagelijks leven belemmeren, bereid is om te investeren in de groei van haar business en zal doen wat er nodig is om deze groei door te voeren.

Maar helaas ben je zo druk bezig met alle ballen hoog houden dat je jouw focus bent kwijtgeraakt. Jouw hoofd zit vol met 101 ideeën voor je onderneming, maar je hebt te weinig tijd om uit te ontdekken welk idee nu het beste is. Naast het runnen van jouw droom onderneming vind je het belangrijk om er leuk uit te zien en een bewuste levensstijl te hebben. Ze vindt het lastig om al deze dingen met elkaar te combineren en daarom is ze op zoek naar iets wat haar gaat helpen om deze focus terug te vinden. Want als ze blijft doen wat ze doet, dan blijft haar leven gaan zoals het gaat.

Ben jij deze ondernemer?

Gun jezelf dan deze unieke ervaring met The Business Retreat. Een cadeautje voor jou, die hardwerkende ambitieuze vrouw die net dat stapje extra wilt maken om te groeien. Schrijf je in voor een van de edities met The Business Retreat. Wees er snel bij, want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.