follow

Read the Blog

CONNECT

NAVIGATE

jessica van duren

February 18, 2020

Dit was The Wedding Edition

Business

Op 25 april was het tijd voor de eerste bruidsfotografen retreat en eigenlijk ook de eerste retreat vanuit The Business Retreat. Ergens best wel spannend, is alles goed geregeld, hebben we overal aan gedacht, gaat het weer meewerken en wat doen we als het ineens gaat regenen? Uiteindelijk is het een ervaring geworden die in nooit meer zal vergeten.

Samen met een groep van zeven fotografen en een top team zijn we vier dagen lang afgereisd naar de Provence. Vijf masterclasses, vier shoots en heel veel inspirerende masterminds. In deze blog neem ik je mee op reis met The Business Retreat en neem ik je van dag tot dag mee in deze ervaring.

DAG 1

Voor ons begon The Wedding Edition al een dag eerder. Het was een lange rit van 12 uur naar de Provence, maar toen we aankwamen en de villa zagen was dit het allemaal meer dan waard. Eenmaal aangekomen in was het tijd voor een korte powernap en vervolgens weer onderweg. Deze keer naar het vliegveld van Marseille om hier Marianne Roza van The Beautiful Bride Company op te halen. Marianne heeft tijdens de retreat alle make-up en al het haar van de modellen verzorgt.  Toen ook Marianne gearriveerd was, was het tijd om even alles uit te pakken en heerlijk te ontspannen. Hieronder zie je een kleine sfeerimpressie van de prachtige villa waar we tijdens de retreat verbleven en het werk van Marianne.

DAG 2

Tijd voor de echte eerste dag van de retreat. We begonnen de dag met het ophalen van de deelnemers op het vliegveld. Eenmaal weer aangekomen bij de villa hebben we iedereen welkom geheten met een heerlijk glaasje Prosecco en allerlei typische Franse hapjes. Zo leuk om iedereen te leren kennen en te zien dat de deelnemers al zo’n klik met elkaar hadden omdat ze dezelfde vlucht hadden geboekt, aanrader dus ;).  Daarna zijn we aan de slag gegaan met de masterclasses. Hier zijn we dieper ingegaan op het visualiseren van de ideale klant. Maar ook over hoe je deze aantrekt, hoe je dit aanpakt als fotograaf, hoe je je prijzen samenstelt. Eigenlijk alle tools die jij nodig hebt om te groeien naar het destination wedding level als fotograaf.

DAG 3

Het was een vroege maar zeer geslaagde dag! Op de tweede dag stond namelijk de eerste shoot op de planning: de engagement shoot. We zijn met z’n allen in de auto gestapt en zijn terecht gekomen op de mooiste plekjes die een hele warme en Franse sfeer uitstralen. Daarna was het tijd om de Franse dorpjes in te duiken, sfeer te proeven en nog veel mooie foto’s te maken.

Om twee uur in de middag waren alle deelnemers weer terug bij de villa en was het tijd voor de derde masterclass: groeien in de wedding branche en het behouden van klanten. Om de dag rustgevend en met de juiste mindset af te sluiten was het tijd voor een heerlijke yoga sessie met een prachtig uitzicht.

DAG 4

Dag 3, als ik terugkijk toch wel de fijnste dag van de hele retreat. We begonnen de dag deze keer niet aan de ontbijttafel in de villa, maar in de auto onderweg naar Chateau de Tourreau. Hier stond een heerlijke ontbijttafel op ons te wachten. Toen al onze buikjes inmiddels gevuld waren de modellen Julia en Mailys waren al helemaal klaar en was het tijd voor de eerste twee shoots van die dag: boudoir.

Na drie uur geshoot te hebben is het tijd voor een lunch in de tuin van Chateau de Tourreau, zeker geen vervelende plek om te lunchen. Na de lunch hadden alle deelnemers even vrije tijd en was het tijd voor de 1-op-1 coaching met Jessica. Met een heerlijke zonnetje kwamen we allemaal even helemaal tot rust en bereiden we ons voor op de volgende shoot: wedding. En wauw, wat heb ik genoten bij het terugkijken en editten van deze beelden. Niet alleen de prachtige modellen en omgeving, maar ook van de uitstraling van de deelnemers. Dat is het moment waarop ik het gelukkigst ben. Anderen helpen en hun vervolgens zien groeien.

DAG 5

Alweer aangekomen bij de laatste dag, jeetje wat zijn deze dagen voorbij gevlogen! Voor de laatste keer beginnen we de dag met een gezamenlijk ontbijt in de villa. Daarna was het tijd voor de laatste masterclass: het stylen van een flatlay gegeven door Lisanne. En dat moest natuurlijk vastgelegd worden! Na de masterclass was het tijd om alle koffers weer in te pakken en langzaam vertrokken alle deelnemers weer richting het vliegveld.

Wat was dit een geweldige reis en ervaring! Iets wat zonder Lisanne van Trouwen in Frankrijk niet was gelukt. Want wauw, wat een topper is ze en wat ben ik dankbaar dat ik met Lisanne heb mogen werken! Mocht je ooit nog een weddingplanner nodig hebben, willen trouwen in Frankrijk of weten wat Lisanne allemaal doet? Neem dan zeker een kijkje op haar website.

Omdat deze retreat gericht was op fotografen was het programma iets voller dan een retreat voor vrouwelijke ondernemers. Maar zo geweldig om iedereen zo te zien genieten van de foto’s die ze hebben gemaakt. Iedere keer als we thuiskwamen zat de een lekker in het zonnetje te editen, de ander lag op de bank te editen en iemand anders lag weer helemaal blij op haar bed de foto’s te kijken. Iets wat heel leuk is om te zien en heel veel positieve energie met zich meebrengt. Energie die ervoor heeft gezorgd dat ik alweer bezig ben met het organiseren van de volgende editie!

Van 18 tot 21 oktober reist The Business Retreat namelijk af naar het zonnige en Spaanse Marbella. Benieuwd hoe deze editie eruit zal gaan zien? Kijk dan even op de pagina van The Marbella Edition!