follow

Read the Blog

CONNECT

NAVIGATE

jessica van duren

February 8, 2020

9 redenen om op business retreat te gaan

Business

Het is alweer twee maanden geleden dat ik terugkwam van een van mijn inspirerende business retreats. Ik blijf mij keer op keer verbazen hoeveel ik hieraan heb, de creativiteit en focus die vrijkomt! Daarom deel ik in deze blog graag 9 redenen waarom jij een een retreat zou moeten – of eigenlijk willen – boeken.

1. Het zorgt voor een boost in je business

Tijdens een business retreat ga je een aantal dagen intensief met je business aan de slag. Hierdoor wordt jouw droom, jouw passie weer duidelijk. Daarnaast worden er masterclasses en 1-op-1 coaching sessies gegeven die ervoor zorgen dat je naar huis gaat met een concreet stappenplan. Bij een retreat staat een flinke dosis positieve energie, enthousiasme en warmte centraal. Je komt terug met een frisse blik, de juiste balans en een gericht plan van aanpak waardoor je bij terugkomst hier meteen mee aan de slag kunt.

2. Je hebt tijd voor jezelf

Tijd nemen voor jezelf is zo belangrijk. Als ondernemer blijven we maar bezig en zetten we ons zo in voor anderen, waardoor we onszelf vergeten. Tijdens een retreat laat je deze omgeving even achter je en mag je tijd nemen voor jezelf, alle tijd die je nodig hebt. Door een retreat realiseer je hoe belangrijk het is om regelmatig tijd te nemen voor jezelf, jezelf op de eerste plek te zetten en af en toe wat me-time te nemen.

3. Er is gezond en lekker eten

Lukt het je thuis altijd om gezonde maaltijden voor te schotelen? Of ben je regelmatig te vinden bij de snackbar om de hoek of bij je voordeur omdat de bezorging service op de stoep staat? Het runnen van een onderneming is niet niks en daarom kan gezonde voeding er wel eens bij inschieten in ons drukke bestaan. Wanneer jij een retreat boekt kun je ervan uit gaan dat er gezond en lekker eten aanwezig is.

4. Je bevindt je in een inspirerende omgeving

De locatie van een retreat is meestal uitgekozen omdat het zich in een rustgevende en inspirerende omgeving bevindt. Omgeven door natuur, wat je er vaak voor zorgt dat je dichter bij je eigen natuur komt. Hierdoor kom je vaak tot rust, waar vaak de mooiste dingen uit ontstaan. Door de dagen te beginnen met een yoga sessie komt niet alleen je lichaam, maar ook je brein tot rust. Wist jij dat je door yoga een vast onderdeel van je ochtendroutine te maken je niet alleen minder gestresst bent, maar ook meer concentratie hebt, productiever bent en dat je beter met onverwachte situaties om kunt gaan?

5. Je bent omringd door like-minded vrouwen

Combineer deze rust met een groep like-minded vrouwen die een gezamenlijk doel hebben. Dit zorgt ervoor dat je elkaar inspireert, motiveert en elkaar helpt. Zo kunnen de grootste inzichten voortkomen uit de gesprekken met andere deelnemers of de mastermind sessies waarin je bij elkaar komt en gaat sparren over elkaars doelen of plannen. Wie weet maak je vriendinnen voor het leven? Heb jij een sparringpartner bij wie je altijd terecht kunt? Of komt er een nieuw business concept uit voor?

6. Het is een investering voor persoonlijke groei

Een retreat is vaak all-inclusive, wat betekent dat jij je niet druk hoeft te maken over praktische zaken zoals koken of het doen van de afwas. Hierdoor hou je die tijd over om je op jezelf en bedrijf te richten, ideaal! Door deze rust ook te nemen komt er ruimte vrij voor creativiteit, andere visies en nieuwe ideeën. Je drukt als het ware even een pauze knop in en creëert ruimte voor persoonlijke groei.

Door tijdens een 1-op-1 coaching met een ervaren mental coach in gesprek te gaan, kun jij ik kaart brengen waarin jij jezelf belemmert en kunnen jullie samen direct naar een oplossing zoeken om deze belemmeringen te voorkomen. Het is namelijk zo dat wanneer jij groeit op persoonlijk vlak, je beter in je vel zult zitten waardoor deze groei ook zichtbaar worden op zakelijk vlak.

7. Het levert je zoveel op

Je komt vaak met een bepaalde reden of doel naar een retreat, maar kom je tijdens een retreat tot nieuwe inzichten en levert je het iets heel anders op dan dat je van te voren in gedachten had. Laat je gedachten de vrije loop en verras jezelf! Daarnaast levert een retreat je altijd een nieuwe ervaring op, en uiteindelijk zijn ervaringen en momenten datgene wat ervoor zorgt dat jij gelukkig wordt.

8. Je komt tot nieuwe inzichten

Een business retreat helpt je om jezelf en je onderneming beter te leren kennen. Je hebt de tijd om jezelf terug te trekken, te observeren, om van een ander perspectief naar jouw leven en onderneming te kijken. Deze momenten geven enorme inzichten in wat jou motiveert en wat je zou kunnen veranderen om je dromen te behalen. Zodra jij jezelf beter kent weet je ook wat beter wat je wilt, voor jezelf en je onderneming.

9. Omdat jij dit verdient!

Lieve ondernemende vrouw, je werkt zo hard. Jij verdient het om deze tijd voor jezelf te nemen en even tot rust te komen tijdens een retreat.

Heb jij wel eens een (business) retreat geboekt? Of overweeg je het?

Let me know!